ANUNȚ PRIVIND INTERZICEREA ARDERII MIRIȘTILOR!

ANUNȚ PRIVIND INTERZICEREA ARDERII MIRIȘTILOR!
/*! elementor - v3.20.0 - 13-03-2024 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#69727d;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#69727d;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

 În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului, Art. 94, miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului (Agenția pentru Protecția Mediului) și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență (Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mr. CONSTANTIN ENE” BACAU.

Arderea miriștilor este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. Arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei (RON) la 6.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON), pentru persoane juridice ( Art. 96, al. 1, lin. 9).

Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele fapte, dacă au fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală:

  1. arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice (Art. 98, al.1, lin. a).

 Pentru solicitarea acceptului de ardere a miriștilor sau vegetației uscate se vor depune urmatoarele documente:

  • Adresă de notificare la sediul A.P.M.Bacău;
  •  Adresă de notificare către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mr. Constantin Ene” Bacau;
  • Adresă de notificare către primăria pe raza căreia se află terenul.

VICEPRIMAR,

ȘTEFAN CONSTANTIN GABRIEL

menu
menu
sikerimm